به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، به نقل از نشنال اینترست، بیش از ۵۰ ژنرال بازنشسته و دیپلمات پیشین آمریکایی در نامهای به دونالد ترامپ ضمن اشاره به مزایای برجام برای آمریکا از رئیسجمهور کشورشان خواستند که اقدامات لازم را برای بازگشت به برجام و لغو تحریمهای یکجانبه علیه ایران صورت دهد.
این دیپلماتها و ژنرالهای بلندپایه سابق آمریکایی در نامه خود به دونالد ترامپ، پنج دلیل عمده به شرح ذیل را برای توجیه ضرورت بازگشت آمریکا به برجام برشمردهاند:
- ایران به رغم خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای اقتصادی همچنان به تعهدات خود در برجام پایبند بوده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در گزارش اخیر خود این مسئله را تأیید کرده است. تداوم رعایت مفاد برجام از سوی ایران نشان میدهد که ایران کماکان به تعهدات اولیه خود پایبند است.
- تحت مقررات تصریحشده در برجام، ایران نمیتواند فعالیتهای لازم برای ساخت سلاحهای هستهای را دنبال کند و این کشور تحت نظارت بیسابقه بینالمللی قرار دارد.
- متحدان اروپایی ما با جدیت به برجام متعهد هستند. اتحادیه اروپا در بیانیه اخیرش تعهد قاطعانه خود به برجام و تداوم حمایت از این توافق را ابراز داشته و برجام را یک مؤلفه کلیدی در ساز و کار منع گسترش سلاحهای هستهای و نیز یک دستاورد چندجانبه در حوزه دیپلماسی خوانده است.
- بازگشت به توافق هستهای کمک خواهد کرد تا آمریکا راهبرد ملی گستردهتری را برای خود در خاورمیانه پیریزی کند. ما فعالیتهای موشکی ایران، نقض حقوق بشر در این کشور و حمایت آن از تروریسم را محکوم می کنیم زیرا آنها تهدیدی برای آمریکا و منطقه هستند. ما همچنین بار دیگر اذعان میکنیم که رهبری [آمریکا] در این منطقه توانایی آمریکا برای شکلدهی و هدایت یک تلاش چندجانبه برای کنترل ایران را بهبود خواهد بخشید.
- ما باید به خاطر داشته باشیم که توافق اولیه در واقع یک تلاش راهبردی، بلندمدت و متمرکز بر یک هدف بود: جلوگیری از برنامه ایران برای ساخت سلاح هستهای. بازگشت آمریکا به این توافق و رفع تحریمها توانایی آمریکا در مذاکره [با ایران] را به میزان چشمگیری بهبود خواهد بخشید و به ما امکان خواهد داد که بهتر به نگرانیهایمان در توافق کنونی بپردازیم.»
دولت ترامپ در ماه می سال گذشته میلادی (اردیبهشتماه ۱۳۹۷) از برجام خارج شد و تحریمهای یکجانبه علیه ایران را مجدداً برقرار کرد؛ اقدامی که چه در محافل سیاسی داخلی آمریکا و چه در بین متحدان این کشور در سایر نقاط جهان مخالفتهای زیادی را برانگیخته است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما